FR Menu

Top tips voor het vinden van de perfecte hospitalisatieverzekering voor u en uw dierbaren!

Veranderen van ziekenfonds?

Zoals we eerder uitlegden, bepaalt elk ziekenfonds zijn premie.

Het houdt daarvoor rekening met de gehanteerde tarieven van de dokters en de ziekenhuizen in zijn regio.

Niets verplicht u echter om aan te sluiten bij een ziekenfonds in uw streek, dichtbij u. Al is dat natuurlijk makkelijker voor de communicatie.

Als we de verschillende bijdragen overlopen, kan het verschil oplopen tot 100€ per jaar.

Maar ook de dienstverlening verschilt van het ene ziekenfonds tot het andere. Uiteraard is er de basis service, maar elk ziekenfonds biedt extra diensten aan bovenop de verplichte minimumverzekering. U gaat dus best na wat uw noden zijn, in functie van uw persoonlijke situatie, uw gezinssituatie, uw leeftijd en de leeftijd van wie u ten laste heeft, enz…

Waar we meestal niet aan denken is dat het mogelijk is van ziekenfonds te veranderen zonder uw rechten als lid, zeg maar de anciënniteit, te verliezen. En van ziekenfonds veranderen is heel eenvoudig omdat ze allemaal over een transfertdienst beschikken. Die zorgt ervoor dat u nooit zonder dekking valt en dat al uw dossiers worden overgedragen.

Deze overgang van het ene ziekenfonds naar het andere is gratis. Eens de overgang is geregeld, betaalt u de nieuwe bijdrage en uw dekking voor het ziekenfonds is aangepast voor het deel dat niet wettelijk verplicht is.