Top tips voor het vinden van de perfecte hospitalisatieverzekering voor u en uw dierbaren !

Ook privéverzekeraars bieden dekkingen voor hospitalisatie aan :

We stellen slechts één maatschappij voor in dit stadium van ons artikel.

We stellen slechts één maatschappij voor in dit stadium van ons artikel. Het gaat om DKV die 2 terugbetalingsformules aanbiedt. De ene minder dure, Hospi Flexi, als u kiest voor een gemeenschappelijke kamer of met 2 bedden. De andere met een duurdere premie, Hospi Premium, biedt de meest complete dekking en voorziet een onbeperkte terugbetaling van de supplementen op de honoraria op een individuele kamer.

Inschrijven is mogelijk tot 69 jaar.

Hoeveel kost een DKV hospitalisatieverzekering ?

Hierbij enkele resultaten van de berekening van premies met de online simulator :

  Hospi Flexi Gemeenschappelijke kamer of met 2 bedden Hospi Premium Individuele kamer
Kinderen van 2 jaar 155 €/jaar 198 €/ jaar
Man/vrouw van 20 jaar 234 €/ jaar 339 €/ jaar
Man/vrouw van 48 jaar 358 €/ jaar 776 €/ jaar
Man/vrouw van 69 jaar 744 €/ jaar 1.509 €/ jaar
*Deze tarieven werden online gesimuleerd op 26 mei 2017. Onder voorbehoud van fouten en aanpassingen.

Ik hoop dat hiermee alles voor u wat duidelijker is geworden.

Het belangrijkste om te onthouden is dat het grootste verschil in de kosten die u moet betalen samenhangt met de keuze voor een individuele kamer of een gemeenschappelijke kamer (of met 2 bedden) tijdens uw ziekenhuisverblijf. Die keuze moet u preciseren bij uw opname in het ziekenhuis, want op dat moment ondertekent u een contract tussen u en de kliniek, waardoor u verplicht bent de kosten te betalen.

Vandaag is een aanvullende ziekteverzekering zeker geen luxe, want de tussenkomst van de verplichte ziekteverzekering daalt terwijl de gezondheidskosten en de kosten van de ziekenhuisverblijven toenemen, net zoals de supplementen op de honoraria op een individuele kamer.

Het is niet noodzakelijk om de duurste formule te nemen. Een basisformule voor een gemeenschappelijke kamer (of met 2 bedden) volstaat reeds om zich in te dekken tegen eventuele hoge kosten die betaald moeten worden bij het verlaten van het ziekenhuis. Zolang u natuurlijk niet op een aparte kamer wenst te liggen!