FR Menu

Top tips voor het vinden van de perfecte hospitalisatieverzekering voor u en uw dierbaren!

De privéverzekeraars bieden ook dekkingen voor hospitalisatie aan in België

Wie ? DKV, Ethias, AG Insurance en CBC, zonder de mutualiteiten te vergeten die ook ieder hun eigen hospitalisatieverzekering aanbieden

Voor een ziekenhuisopname van meer dan één dag. Na een ongeval of een ziekte

Hier is een overzicht van enkele maatschappijen waarvoor we voor iedereen toegankelijke tarieven op hun website hebben gevonden. Die van AG Insurance hebben we niet gevonden. Daarvoor moet u contact opnemen met een makelaar of een BNP Paribas Fortis agentschap om een gepersonaliseerde prijs te krijgen.

Dit zijn de goedkoopste basisformules.

Wat is de prijs van een hospitalisatieverzekering in België ?

De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de maatschappij, afhankelijk van de regio, omdat de kosten van ziekenhuizen sterk variëren van de ene regio tot de andere (Vlaanderen is in dit opzicht gunstiger), uw leeftijd op het moment van inschrijving of de bereikte leeftijd. De onderstaande formules zijn niet vergelijkbaar, het zijn indicatieve prijzen.

Verzekerde woonachtig in Wallonië DKV Hospi
Flexi
Ethias Hospi
Quality
Partena
Hospitalia
MC Hospi
+200
Solidaris
Hospimut
Kinderen van 2 jaar 194 €/jaar 92 €/jaar 49 €/jaar 86 €/jaar N.C
Vrouw/man van 20 jaar 259 €/jaar 198 €/jaar 64 €/jaar 127 €/jaar 40 €/jaar
Man/vrouw van 48 jaar 398 €/jaar 377 €/jaar 142 €/jaar 300 €/jaar 94 €/jaar
Man/vrouw van 69 jaar 841 €/jaar 1.092 €/jaar 622 €/jaar 684 €/jaar 274 €/jaar
* Tarieven op 01.10.2022. Onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Opgepast bij de christelijke mutualiteit: het toegepaste tarief hangt af van je leeftijd aan het begin van het contract, hoe eerder je invoert hoe minder je betaalt gedurende het hele contract (exclusief indexaties).

Een hospitalisatieverzekering is nuttig

Het belangrijkste om te onthouden, is het grote verschil in te betalen kosten, afhankelijk of u tijdens uw verblijf kiest voor een eenpersoonskamer of voor een gedeelde kamer / 2 bedden. Dit verzoek moet worden opgegeven wanneer u wordt opgenomen in de kliniek. U tekent een contract tussen u en de kliniek, dat u verplicht om de kosten te betalen.

Vandaag is het geen overbodige luxe om een aanvullende ziekteverzekering af te sluiten, omdat de tussenkomst van de verplichte ziekteverzekering afneemt, terwijl de kosten van de gezondheidszorg en de kosten van ziekenhuisverblijven stijgen, net als de extra kosten in eenpersoonskamers.

Het is niet nodig om de duurste formule te nemen. Een basisformule voor een gedeelde kamer / 2 bedden is al voldoende om zich te beschermen tegen eventuele hoge kosten, die te betalen zijn bij het verlaten van de kliniek. Zolang je geen eigen kamer vraagt natuurlijk!